sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Firmele de construcții din Olt, în atenția ITM

O campanie de verificare a modului în care este respectată siguranța la locul de muncă, în special în cazul firmelor specializate în construcții, va fi derulată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt.

Inspectorii sunt preocupați de aspecte ce țin de lucrul la înălțime și de măsurile instituie în acest sens, astfel încât angajații să lucreze în siguranță. Campania se va desfășura în perioada aprilie – octombrie 2021, urmând ca reprezentanții ITM să vină în control în firmele vizate, potrivit realitateaoltului.ro.

„Campania se va desfășura în mai multe etape, începând în perioada februarie – martie 2021 cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse. Etapa de control se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021.Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor”, a transmis purtătorul de cuvânt ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Campania desfășurată pe raza județului Olt face parte dintr-o campanie națională privind asigurarea securității la locul de muncă, în special în rândul angajatorilor și lucrătorilor care execută lucrări la înălțime.

Politica