sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata mai devreme

Proiectul Drumului Expres Craiova-Pitești s-ar putea finaliza înainte de termenul propus inițial, având în vedere stadiul avansat în care se află, în momentul de față, Tronsonul 2.

Conform ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, lucrările pentru Tronsonul 2, care ocolește orașele Balș și Slatina, sunt gata în proporție de 60%, datorită mobilizării constructorului.

,,Promisiunea constructorului este că va finaliza acest tronson până la sfârșitul anului. Este vorba de 40 de kilometri care reprezintă și o variantă ocolitoare pentru Balș și Slatina, care erau cele două puncte de pe traseul Craiova – Pitești unde se bloca traficul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei 40 de kilometri vor asigura o variantă ocolitoare, nu se mai intră în Balș și Slatina.

Va fi gata mai repede, pentru că în acest caz este vorba de o pregătire mai bună a proiectului. Noi, și la minister ne-am străduit în aceste săptămâni să rezolvăm, de exemplu, niște exproprieri. Erau câteva locuințe care trebuiau demolate și am asigurat mutarea celor care locuiau acolo în anumite localități”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit Digi24.

Întrucât colaborarea dintre autoritățile din Transporturi și constructorul care se ocupă de finalizarea lucrărilor Tronsonului 2 a fost une benefică, șoferii se pot bucura, mai devreme, noua rută care va lega Craiova de Pitești.

,,Echipa mea și CNAIR s-au luptat să înlăture barierele birocratice.

E vorba și de acest constructor român care are multe utilaje și foarte mulți oameni, deci nu lucrează cu subcontractori, și atunci au forța de a se mobiliza și a lucra într-un ritm alert.

Se poate, atunci când lucrurile sunt așezate corect”, a completat ministrul Transporturilor.

Totodată, urmează să înceapă și lucrările pentru Tronsonul 3 Slatina – Colonești, contractul fiind deja semnat.

,,Pentru Tronsonul 3 contractul este deja semnat cu aceeași firmă românească de la Lotul 2. Au început deja organizarea și pregătirile de șantier, iar luna viitoare probabil încep lucrările în plin.

Iar pentru Tronsonul 4 a fost făcută o reevaluare dispusă de Instanță, este gata, săptămâna viitoare se transmite de către CNAIR noul câștigător al licitației pentru acest lot.

Întreg drumul expres Craiova – Pitești, circulabil, ar putea fi gata la sfârșitul anului viitor – 2022”, a conchis Cătălin Drulă.

În ceea ce privește Tronsonul 4, constructorul va începe lucrările abia în 2023.

foto: Digi24

Politica