sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Crește numărul elevilor și profesorilor din Dolj, depistați pozitiv

33 de elevi și 12 profesori doljeni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în prima săptămână de când au fost reluate cursurile față în față.

În urma cazurilor descoperite, autoritățile locale au decis suspendarea orelor în rândul mai multor clase și mutarea acestora în mediul online. Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, unitățile de învățământ unde se aplică această procedură sunt:

·         Școala Nr. 21 ,,Gheorghe Țițeica” – 1 clasă suspendată;

Policlinica Buna Vestire Craiova

·         Colegiul Național ,,Frații Buzesti”  – 2 clase suspendate;

·         Colegiul Național ,,Carol I” – două clase trecute în online, de la începutul școlii;

·         Scoala ,,Charles Laugier”  – 1 clasă;

·         Grădinița Valea Stanciului – 1 grupă suspendată;

·         Gradinita Paradisul Copilăriei – 1 grupă suspendată.

La nivelul județului Dolj, numărul infectărilor cu Covid-19 este în continuă creștere. Conform ultimelor date oferite de autorități, 105 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul, iar alte cinci au decedat, din cauza infecției.

Totodată, până acum, au fost administrate 40.970 de doze de vaccin anti-COVID –  24.717 au persoane au primit doza I, iar 16.253 și doza a II-a. Numai ieri, 63 de cetățeni au fost imunizați cu prima doză din serul anti-COVID, iar alți 734 s-au prezentat la rapel.

Au fost depistate și 15 reacții adverse postvaccinale indezirabile (RAPI), cu forme ușoare, după cum urmează: 2 reacții de tip alergic, câteva reacții locale – febră, artralgii, cefalee, erupții cutanate, lipotimii. Un singur caz în rândul acestor reacții a prezentat forme mai grave – fiind vorba despre un pacient internat cu deficit motor al membrelor inferioare.

Pacienții infectați cu virusul Covid-19 sunt internați în spitalele din Dolj, după cum urmează:

·         Spitalul de Boli Infecţioase – 113/109 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 16/15 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –14/8 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 14/13 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilesti – 13 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 15 din Dolj;

·         Spitalul CF Craiova – 10/9 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 4 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 34.

 Rata incidenței cazurilor de Covid-19 se situează, la nivelul municipiului Craiova, la 1.80 cazuri/mia de locuitori, respectiv în Dolj, la 1.19 cazuri/mia de locuitori.

Au fost descoperite 25 de focare de infecție cu SARS-CoV-2 în urma celor 105 anchete epidemiologice desfășurate. Printre cei care la momentul actual sunt confirmați cu noul coronavirus, se află 1204 de cadre medicale, 115 de jandarmi, 208 de cadre militare, 115 de polițiști, precum și 44 de cadre militare din penitenciar, anunță reprezentanții Prefecturii județului Dolj.

De la începutul pandemiei, 18.431 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 331 au pierdut lupta cu boala, din cauza infectării și a complicațiilor apărute la nivelul organismului.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Politica