vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe distribuirea produselor de igienă şi a ajutoarelor alimentare în Râmnicu Vâlcea! Nevoi multe, pachete puține

Sala de sport a fostului liceu „Oltchim” din Râmnicu Vâlcea va găzdui acțiunea de distribuire a produselor de igienă şi a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Potrivit autorităților locale, chiar dacă sunt peste 6.000 de potenţiali beneficiari, municipiul a primit doar 950 de pachete.

„Începând cu data de 10.02.2021, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea prin Direcţia de Asistenţă Socială va demara distribuirea ajutoarelor POAD – produse de igienă şi produse alimentare, la sala de sport a fostului Liceu Tehnologic Oltchim din str. Nicolae Bălcescu nr. 26”, se arată în comunicatul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Categoriile de persoane care beneficiază de acest sprijin sunt: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 și persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, victime ale calamităţilor sau aflate temporar în situaţii critice de viaţă evidenţiate prin anchetele sociale, cu domiciliul/reşedinţa în municipiul Râmnicu Vâlcea, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Municipiului Râmnicu Vâlcea i-au fost repartizate doar 950 de seturi de pachete de igienă şi de pachete alimentare, în condiţiile în care în evidenţele DAS există 289 de persoane din primele două categorii, iar pentru restul de 661 de ajutoare sunt eligibili (numai din categoria persoanelor cu handicap grav şi accentuat) peste 6.100 de râmniceni!”, susțin reprezentanții primăriei.

Distribuirea produselor de igienă şi a celor alimentare se va face în două etape: în perioada 10 – 12.02.2021, în intervalul orar 08.30 – 16.00, pentru beneficiarii de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei ale căror dosare complete sunt în evidenţele DAS (pe baza actului de identitate), iar începând cu data de 15.02.2021, în intervalul orar 08.30 – 16.00, pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, pentru persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, precum şi pentru persoanele care locuiesc în aşezările informale, dar numai în urma înscrierii pe o listă suplimentară şi în limita stocului disponibil.

Politica