vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Executorul judecătoresc Gagiu Nicolae, reținut de procurori

Executorul judecătoresc Gagiu Nicolae a fost reținut pentru 24 de ore, după ce Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

„În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Bărbatul ar fi transferat și ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală de 1.485.325 lei, chiar dacă, inițial, prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate”, se mai menționează în comunicat.

La data de 10 februarie 2021, Gagiu Nicolae a fost prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Politica