Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Florin Cîțu nu renunță la eliminarea sporurilor bugetarilor care nu fac performanță

Publicat

pe

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva modificări de făcut după discuțiile în coaliția de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra ”între 7% – 7,1%”.

„Legea bugetului de stat va fi în dezbatere mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva  măsuri cu cei din coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi  în transparenţă publică marţi sau miercuri dimineaţă cel mai târziu”, a anunţat, luni, premierul, adăugând că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”, a spus premierul, potrivit realitatea.net 

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat că modificările despre care vorbea se referă chiar la acestea.

„Despre aceste amendamente vorbim,  vorba, ele există, ori prin ordonanță, ori în Parlamentul României. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”. 
 
În plus, premierul a anunțat și că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse, fără să precizeze însă dacă micșorarea va fi cu 30%. Întrebat dacă este vorba de acest procent, Cîţu a confirmat că va exista o „reducere” a sumelor alocate partidelor de la bugetul de stat.

De asemenea, acesta i-a anunțat pe colegii din conducerea PNL, reuniți luni dimineața în ședința Biroului Politic Național că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari. Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite. 

Potrivit informațiilor noastre, prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei. 

Cîţu a anunţat că nu a primit niciun program de restructurare de la companiile care înregistrează pierderi, însă afirmă că va menţine decizia de a limita subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile.

Premierul Florin Cîţu a fost Întrebat dacă a primit planuri de restructurare de la şefii companiilor care nu sunt profitabile, premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că nu a primit și că subvențiile în acest an vor fi reduse.

„Nu. V-am spus, restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu un program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile. Cele care nu sunt profitabile, trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a precizat Cîțu în conferința de presă de la Parlament.

Continue Reading