vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu la o locuință din Slatina

Pompierii olteni au intervenit, miercuri noaptea, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o locuință de pe strada Arcului, din Slatina.

Nu au fost raportate victime, focul propagându-se la nivelul superior al casei, dar și al locuinței vecine.

,,La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, cu posibilități de propagare la întreaga locuință și la casa aflată în imediata apropiere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii au reușit să localizeze rapid incendiu, cele două locuințe fiind salvată în totalitate. Intervenția a durat aproximativ o oră.

În urma incendiului a ars acoperișul casei pe aproximativ 50 de metri pătrați”, a precizat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt ISU Olt.

Cel mai probabil, incendiul a fost declanșat de coșul de fum, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii atrag atenția cetățenilor cu privire la gravitatea incendiilor izbucnite din cauza coșurilor de fum defecte și subliniază măsurile de prevenire în acest sens:

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

Politica