vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pârtia Transalpina, asaltată de turiști. Jandarmii au fost nevoiți să se mobilizeze

Jandarmii montani din județul Vâlcea s-au mobilizat în weekend, după ce numărul turiștilor a crescut. Agenții s-au orientat să păstreze un climat sigur pentru oameni, dar s-au asigurat și că regulile de combatere a infectării cu COVID-19 sunt respectate.

„Deschiderea pârtiei Transalpina a atras în acest weekend sute de turiști, motiv pentru care prezența jandarmilor în zonă a fost mult decât necesară.  Astfel, pe parcursul întregului weekend,  jandarmii montani din Voineasa și Brezoi au acționat pe Domeniul Schiabil Transalpina pentru asigurarea unui climat de siguranță, dar și pentru prevenirea și combaterea virusului SARS COV 2”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Vâlcea.

Jandarmii s-au asigurat că toată lumea prezentă poartă masca de protecție, păstrează pe cât posibil o distanță corespunzătoare unii față de ceilalți și au oferit măști de protecție turiștilor care au uitat să își ia de acasă masca de protecție. Turiștii au fost cooperanți și au ținut cont de recomandările jandarmilor, nefiind necesare aplicarea măsurilor contravenționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe această cale ținem să mulțumim tuturor turiștilor care au înțeles că prezența noastră în zonă nu a fost pentru a le strica distracția, ci pentru a-i face să conștientizeze ca sănătatea lor și a celor din jur este cea mai importantă. Jandarmii montani vor continua cu astfel de acțiuni în fiecare zi pe pârtia de schi și în zona acesteia. De asemenea, dacă va aflați într-o situație dificilă, nu ezitați să le solicitați sprijinul!”, au spus jandarmii vâlceni.

Politica