miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noua tulpină de SARS-CoV-2, depistată la Vâlcea. Ce măsuri au luat autoritățile

Prefectura Vâlcea a informat că, la finalul săptămânii trecute, pe teritoriul județului, au fost descoperite două persoane infectate cu noua tulpină de COVID-19, din Marea Britanie. Autoritățile i-au izolat pe cei infectați, iar starea de sănătate a acestora este stabilă.

„Vă comunicăm că la nivelul județului Vâlcea au fost identificate două cazuri de infecție SARS-CoV-2 cu noua tulpină din Marea Britanie. Persoanele au fost identificate și izolate, au fost efectuate anchetele epidemiologice, iar contacții acestora au fost carantinați. Starea de sănătatea a celor două persoane este stabilă, nicio persoană nefiind internată într-o unitate sanitară. În perioada imediat următoare se vor recolta probe contacților direcți ai acestor cazuri, iar medicii de familie vor monitoriza cazurile confirmate”, a fost comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat, a făcut un apel către cetățeni, pe care îi roagă să respecte regulile, pentru că apariția infectărilor cu noua tulpină este îngrijorătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Apariția acestor două cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus în Vâlcea este îngrijorătoare și de aceea fac apel la respectarea în continuare cu strictețe a măsurilor de protecție individuală și colectivă. Dată fiind contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, trebuie acordată o atenție sporită acestor reguli, purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor fiind extrem de importante pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a scăzut mult în județ în ultima lună și numai prin responsabilitate și grijă față de cei care sunt mai vulnerabili în fața acestui virus putem evita o situație ce ar impune dispunerea de noi restricții”, a precizat prefectul Sebastian Fârtat

Politica