vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un mort după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul deceselor a urcat la 7

Încă un deces în rândul persoanelor care au fost transferate de la Spitalul Matei Balș în alte unități medicale, ca urmare a incendiului devastator de vineri dimineața. Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 de ani, potrivit Realitatea PLUS, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități.  

Conform informațiilor primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o secție ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă a fost confirmat al șaselea deces, unul dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului. Acesta era un bărbat de 70 de ani, intubat. Decesul său nu a fost cauzat de incendiu.

Astfel, bilanțul tragediei de vineri, de la Spitalul Matei Balș a ajuns la 7 victime. 

Reamintim că trei persoane au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, la mult timp după intervenția echipelor de urgență. 

Anchetatorii s-au întors sâmbătă în saloanele mistuite de flăcări de la Institutul Matei Balș și au început munca minuțioasă menită să stabilească de unde au pornit flăcările. Ipotezele apărute după primele audiere sunt multiple, de la suprasolicitarea instalației electrice la folosirea greșită a oxigenului de către un pacient.

 Tot sâmbătă, rudele primelor cinci victime au fost chemate la INML pentru identificare.

Politica