Județul Vâlcea se apropie de pragul de 11.000 de infectări cu COVID-19

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni, au fost confirmate 10.922 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 190 decese.

Joi dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 110 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 9  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 cu forme medii și 11  internate în secția ATI.

În județ erau active 20 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.780 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.  Datele sunt în continuă dinamică.

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2  a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul Prefecturii Vâlcea.

Populare

Recomandări

Doi olteni, prinși beți la volan

Doi olteni, unul de 28 de ani și altul...

VIDEO/ Nici ploaia nu-l oprește: Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani, Yanar...

Dolj. A cumpărat o mașină, apoi i-au furat-o din fața casei

Mașina a fost abandonată pe un câmp! Cine sunt...

Gorjeancă în vârstă de 19 ani, căutată de Poliție

O fată în vârstă de 19 ani, din comuna...