Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Județul Vâlcea se apropie de pragul de 11.000 de infectări cu COVID-19

Publicat

pe

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni, au fost confirmate 10.922 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 190 decese.

Joi dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 110 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 9  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 cu forme medii și 11  internate în secția ATI.

În județ erau active 20 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.780 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.  Datele sunt în continuă dinamică.

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2  a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul Prefecturii Vâlcea.

Continue Reading