sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recomandarea medicilor pentru limitarea răspândirii COVID-19: ”Nu vorbiți la telefon în mijloacele de transport în comun”

Pasagerii din sistemele de transport public ar trebui să evite să vorbească între ei sau la telefon pentru a minimiza riscul de răspândire a coronavirusului, a spus Academia Naţională Franceză de Medicină.

Vorbind mai tare în autobuz, tramvai sau metrou oamenii emit mai multe particule de salivă. În plus, sunt şi mai apropiaţi unii de alţii, iar asta contribuie la infectare, spune profesorul Yves Buisson, şeful Celulei Covid-19 de la Academia de Medicină.

Purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, unde distanţarea socială nu este posibilă, ar trebui să fie însoţită de o singură măsură de precauţie foarte simplă: să eviţi să vorbeşti şi să faci apeluri telefonice”, a spus academia într-un comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu este o obligaţie, este o recomandare”, a declarat Patrick Berche, membru al Academiei, potrivit Mediafax.

Telefonul mobil poate reprezenta un mijloc de contaminare și pentru cel care îl folosește pentru că SARS CoV 2 poate supraviețui pe suprafața dispozitivului până la nouă zile.

Un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.617 ori într-o zi. Acesta poate fi curăţat cu dezinfectant pentru mâini, iar soluţiile care au peste 60% alcool pot fi folosite la igienizarea telefonului.

Politica