joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gruparea extremistă Proud Boys, care a participat la Asaltul de la Capitoliu, desemnată „entitate teroristă” în Canada

În urma unei moțiuni aprobate de parlamentul din Canada, gruparea americană de extremă dreapta Proud Boys, susținători înfocați ai fostului președinte american Donald Trump, a fost desemnată drept „entitate teroristă”.

Moţiunea adoptată de Camera Comunelor canadian îndeamnă guvernul lui Justin Trudeau „să utilizeze toate mijloacele la dispoziţia sa pentru a răspunde la proliferarea grupurilor pline de ură ale adepţilor supremaţiei rasei albe începând cu desemnarea imediată a Proud Boys ca entitate teroristă” în Canada, scrie Digi24.

Membri ai Proud Boys, grup fondat de un canadian care ulterior s-a delimitat de el, s-au aflat în număr mare printre partizanii lui Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington pe 6 ianuarie. Cu câteva zile mai devreme, liderul acestei miliţii americane, Enrique Tarrio, a fost arestat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Canada, cinci membri ai grupului aparţinând Marinei regale canadiene au fost chemaţi la ordine pentru că au întrerupt o ceremonie autohtonă la Halifax, în Noua Scoţie, în 2017.

Foto: Reuters

Politica