vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pașaport de vaccinare pentru călătorii

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a solicitat Uniunii Europene, la propunerea premierului grec Kyriakos Mitsotakis, crearea unui certificat de vaccinare anti Covid19. Certificatul ar permite, astfel, libera circulație a celor care vor să se deplaseze folosind transportul aerian, fără să fie nevoie de testare. Avantajul celor vaccinați ar fi acela că nu n-ar mai fi nevoiți să stea în carantină, după sosirea din alte state.

Industria aviatică este printre cele mai afectate de pandemie. Astfel, directorul general şi CEO al IATA, Alexandre de Juniac, s-a adresat într-o scrisoare deschisă preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a cerut statelor membre să coordoneze o politică astfel încât Europa să obţină, în siguranţă, beneficiile economice şi sociale ale libertăţii de circulaţie. În scrisoarea sa, de Juniac menţionează că ar trebui adoptată urgent de către Comisia Europeană iniţiativa prim-ministrului grec, conform mediafax.ro.

Mircea Constantin, președintele Flight Personnel Union România, spune că acest pașaport ar ajuta foarte mult domeniul aviatic și serviciile conexe acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este foarte dificil de făcut o evaluare în acest moment, dar este cu siguranţă prima soluţie pentru a relansa zborurile, cu o predictibilitate pe care companiile aeriene au o mare nevoie în acest moment. Încă o vară la sol pentru aeronave ar fi un dezastru complet. Dacă în această vară a anului 2021 nu reuşim să pornim motoarele aviaţiei, evident că vor fi repercursiuni şi mai drastice la nivel economic”, a spus Mircea Constantin, conform aceleiași surse.

Alexandru NICA

Politica