sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Blue monday. Azi e cea mai deprimantă zi din an

Daca v-a trecut pe la urechi expresia „Blue Monday” și n-ați știut ce reprezintă, sau v-a dus cu gândul la o altfel de Black Friday, sunteți departe de semnificația adevărată a acestei expresii. Blue Monday este pe scurt cea mai deprimantă zi a anului și este a 3-a zi de luni din luna ianuarie a fiecărui an.

Astfel, luni 18 ianuarie, puteți arunca orice nereușită sau stare proastă asupra acestei zile. Zilele de luni nu sunt pe placul oamenilor, însă “Blue Monday” are ceva special. Specialiștii au ajuns la concluzia că în a treia zi de luni a lunii ianuarie, oamenii sunt nefericiți și asta din cauza condițiilor meteorologice, datoriilor acumulate după perioada sărbătorilor de iarnă, dar și ca urmare a încălcării obiectivelor impuse la începutul anului, zi în care se acumulează toate la un loc.

Teoria despre Blue monday a fost lansată public de către psihologul britanic Cliff Arnall, care a spus că “Nu a fost vorba despre a-i face pe oameni să se simtă prost, ceea ce am dorit să explic este de ce te poți simți trist în această zi și ce pași poți urma pentru a împiedica acest lucru să se întâmple”, a spus Cliff Arnall, potrivit thesun.co.uk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Denumirea a fost folosită prima dată în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate, acestei date fiindu-i atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc. Ziaristul Dr. Ben Goldacre de la The Guardian a raportat că acest comunicat de presă al psihologului Cliff Arnall, a fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat , după cum citează Wikipedia. Psihologul a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Alexandru Nica

Politica