Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Locurile de parcare, una dintre problemele începutului de an la Târgu Jiu

Publicat

pe

Primarul din Târgu Jiu spune că orașul este deficitar la numărul locurilor de parcare comparativ cu numărul mașinilor înmatriculate de târgujieni.

„Din evidențe, avem 45.000 de autovehicule înregistrate pe raza municipiului Târgu Jiu și avem maxim 18.000 – 20.000 de locuri de parcare. Avem cel puțin de două ori mai multe mașini înmatriculate decât numărul de locuri de parcare. Mai sunt 15.000-20.000 de mașini care mai vin din afară în Târgu Jiu pentru diferite motive“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, la Radio Accent.

Cea mai bună soluție. din punctul de vedere al edilului, este ca locurile de parcare de reședință să se afle la dispoziția celui care îl are între orele 17,00 și 5.00.

 „Se pune în discuție următorul subiect: cetățenii municipiului Târgu Jiu sunt într-o continuă mișcare. Eliberează un loc de parcare pentru o anumită perioadă de timp în zona în care domiciliază, dar în același timp sunt în căutarea unui loc de parcare într-un alt cartier. La modul  în care funcționează regulamentul de parcare în Târgu Jiu, acel contract îi dă dreptul să folosească parcarea 24 de ore din 24. Sunt foarte mulți care sună la Poliția Locală și sesizează că le este ocupat locul de parcare. Permanent poliția locală trebuie să se deplaseze“, a mai spus Marcel Romanescu.

Continue Reading