Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Râul Olteț, astupat de PET-uri

Publicat

pe

O mare parte din râul Olteț a fost invadată de sticle de plastic și alte deșeuri aduse de cursul apei, reușind să blocheze barajul de la Drăgănești-Olt. Nu este pentru prima dată când acest baraj este blocat și cu siguranță nici ultima, dat fiind respectul cetățenilor privind respectarea mediului înconjurător, pentru care natura se răzbună.

Reprezentanții Gărzii de Mediu din Olt s-au sesizat din oficiu și s-au mobilizat pentru curățarea zonei.

,,Ca în fiecare an, din cauza căderilor de precipitații abundente, în barajul Drăgănești Olt s-au produs acumulări de deșeuri, materiale vegetale, inclusiv material lemons, materiale aduse de râul Olteț care este afluent al lacului de acumulare Drăgănești Olt. Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat și a făcut verificări în zona menționată constatând acumulări de deșeuri din material plastic (in special PET), materiale vegetale, inclusiv material lemons, pe o suprafață extinsă, în zona ecluzei, zona barajului cât și a frontului de retenție. Administratorul acumulării Drăgănești, Hidroelectrica SA, a demarat acțiuni de îndepartare a materialelor plutitoare”, notează Garda de Mediu Olt.

Totodată, în zilele următoare, administratorul lacului de acumulare va implementa un program pentru îndepărtarea în totalitate a materialelor aduse de viitură.

Sursa foto: Garda de Mediu Olt

Andreea TIGOIANU

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.