sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

3.900 de persoane, verificate de polițiștii vâlceni

Polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Acțiunea a avut loc în weekend, iar în cadrul acesteia au fost verificate 306 societăți comerciale, 420 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 3.900 de persoane.

 „Polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 306 societăți comerciale, 420 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 3.900 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 254 de sancțiuni contravenționale (230 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală, 23 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și o sancțiune pentru nerespectarea măsurii privind izolarea/carantinarea) valoarea totală a amenzilor fiind de 20.750 de lei”, informează IPJ Vâlcea.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție, poliție locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Vâlcea, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 – 05:00. În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, este mesajul oamenilor legii.

Politica