miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Două persoane, victimele obiectelor pirotehnice

În urma controalelor efectuate de polițiștii olteni privind utilizarea ilegală a produselor pirotehnice, au fost depistate două persoane rănite din această cauză, iar mai multe dosare penale au fost deschise. Forțele de ordine oltene au desfășurat o acțiune de prevenire a evenimentelor negative generate de folosirea articolelor pirotehnice în perioada 26 noiembrie 2020 – 8 ianuarie 2021.

S-a descoperit, astfel, că doi olteni au fost suferi răni după ce au utilizat diverse obiecte din categoria celor pirotehnice. Au fost controlate atât societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole de acest gen, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale din mai multe localități din județ, potrivit olt-alert.

Au fost vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializau în mod ilicit articole pirotehnice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Activităţile au avut scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă. În această perioadă au fost întocmite 11 de dosare penale și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, controalele efectuate au scos la iveală 900 de kg de materiale pirotehnice, în valoare de 22.700 de lei, confiscate de oamenii legii.

Conform legislației, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Andreea TIGOIANU

Politica