sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parosmia, noul simptom COVID-19

De curând, pacienții care suferă de Covid-19 au raportat medicilor un simptom neobișnuit: aceștia au simțit un miros ciudat de pește și sulf. Acest simptom secundar este o deformare a mirosului și este cunoscut sub denumirea de parosmie. Parosmia afectează atât tinerii, cât și persoanele în vârstă.

În luna martie a anului trecut, medicul chirurg ORL, Nirmal Kumar a fost printre primii medici care au identificat lipsa mirosului în cazul celor infectați cu noul virus. Mii de pacienți din Marea Britanie suferă de parosmie, în urma cercetărilor efectuate pentru Long Covid-19.

Kumar a declarat că aceștia simt că „mirosul lor este deformat și în mare pare neplăcut, din păcate și este cu adevărat deranjant, iar calitatea vieții lor este afectată enorm”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit medicilor, parosmia se poate trata în timp. Cei care suferă de parosmia în urma infectării cu COVID-19 își vor recupera în timp simțul gustului și al mirosului, însă pot face și antrenamente ale mirosului, scrie click.ro Excercițiul pentru recăpătarea mai rapidă a mirosului constă în mirosirea zilnică pentru 20 de secunde a trandafirilor, lămâilor, pătrunjelului și a uleiului esențial de eucalipt

Politica