vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Horă în apele înghețate, de Bobotează

Sute de bulgari au intrat în apele înghețate ale râului Tundja, ignorând măsurile anti-epidemice. Ceva mai mulți s-au adunat lângă râu pentru a privi. Oamenii nu au păstrat distanța unul față de celălalt și, de fapt, praznicul nu a fost diferit cu nimic de manifestările anterioare, relatează hotnews.ro care citează Rador.

Primarul orașului Kalofer, Rumen Stoianov a anunțat că oamenii nu renunță la dans iar el este gata să plătească amenda (municipalitatea Gabrovo a fost sancționată cu 3.000 de leva pentru nerespectarea măsurilor, în urmă cu câteva zile).

Astfel că, bărbați în costume populare, cu tobe și cimpoaie, au intrat în râu, în dimineața de Bobotează, cântând cântecul „Vasilka e îndrăgostită”. Ritualul a început mai devreme decât era planificat și, datorită apelor mai puțin reci ale râului Tundja, a durat mult. În acest moment, nu este clar dacă la ideea primarului s-a jucat hora, ori a fost o inițiativă a oamenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost și foarte mulți turiști în orașul Kalofer de Bobotează.

„Acest ritual a supraviețuit sclaviei turcești, va supraviețui și coronavirusului”, a declarat, pentru postul de televiziune bTV, vicepremierul bulgar Krasimir Karakachanov. El a arătat că această manifestare poate da curaj în vremuri lipsite de credință.

„Intrarea în apele înghețate poate da curaj bulgarilor că vor depăși totul. Un astfel de lucru nu este o infracțiune, dar nu neg că creează un risc”, a spus Karakachanov. Cu toate acestea, el a precizat că este corect să se impună amenzi pentru evenimentul în masă de la Kalofer.

Foto: Captura YouTube

Politica