vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Peste 2000 de cadre medicale, vaccinate împotriva Covid-19

Cadrele medicale din Dolj care au solicitat vaccinarea împotriva noului coronavirus au fost imunizate, procedura realizându-se într-unul dintre cele 14 centre de vaccinare din județ. Până marți, 5 ianuarie, au fost administrate deja 2105 doze de vaccin pentru personalul medical și personalul auxiliar, în cadrul primei etape de vaccinare.

,,La nivelul județului Dolj, etapa I de vaccinare se derulează în 13 centre înființate în toate unitățile medicale, dar și în centrul amenajat în incinta Cercului Militar Craiova pentru restul de personal medical prevăzut în strategia națională de vaccinare – etapa I. Până la data de 05.01.2021 inclusiv au fost administrate 2105 doze vaccin”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Totodată, începând din 05.01.2021, persoanele care se pot vaccina conform Strategiei naționale și care nu sunt angajate ale unităților medicale din sistemul public de sănătate se vor putea înscrie individual pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ , prin apelarea call-center-ului Direcției de Sănătate Publică Dolj, operaționalizat de Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Special, prin medicii de familie, ori prin personalul din direcțiile de asistență socială a primăriilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă personalul medical din unitățile spitalicești, a fost pregătit un centru special pentru cadrele medicale care nu lucrează în spitale ori își desfășoară activitatea în regim privat. Acesta a fost stabilit la Cercul Militar și este disponibil pentru medicii de familie, personalul din cabinete de medicină şcolară, stomatologi, farmacişti și pentru cadrele medicale din privat. La nivelul întregului județ, au fost stabilite 26 de centre de vaccinare: 14 centre în Craiova (Stadion – 6 centre, Polivalenta – 4 centre, Sala de sport a Școlii Nr. 32 – 1 centru, Sala de Sport a Școlii Nr. 12 – 1 centru, precum și la Hotelul Grifon – 2 centre) și alte 12 centre de vaccinare în județ (câte un centru în Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilești, Calafat, Călărași, Daneți, Moțăței, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova și Valea Stanciului).

Politica