sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preotul care a accidentat mortal un copil, reținut

Florian Negrea Uțoiu, preotul din Bîrza, care în urmă cu două zile a accidentat mortal în adolescent de 15 ani în Bobicești, a fost reținut pentru 24 de ore.
Reținerea acestuia a fost dispusă marți seara, după ce duminică, preotul a lovit un tânăr, în comuna olteană Bobicești. Adolescentul se deplasa, împreună cu un prieten, pe partea dreapta a drumului care străbate localitatea. Preotul, aflat în stare de ebrietate, nu i-a observat pe cei doi, lovindu-l mortal pe băiatul de 15 ani şi acroşându-l pe prietenul acestuia, scrie adevarul.ro.
„În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Balş au reţinut pentru 24 de ore bărbatul, de 57 de ani, din comuna Bîrza, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de ,,ucidere din culpă” , ,,conducerea sub influenţa alcoolului sau altor substanţe ” şi ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.
Bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat procurorilor cu propuneri legale“, a precizat marți seara, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
Accidentul a avut loc pe raza comunei Bobicești, din Olt, când bărbatul în vârstă de 57 de ani, a lovit doi adolescenți. Potrivit anchetatorilor, preotul nu ar fi oprit imediat după impact, însă momentul revenirii la locul faptei i-a făcut pe polițiști să suspecteze că autorul crimei ar fi modicat urmele accidentului. Mai mult, pe scaunul din dreapta al mașinii, a fost găsită oglinda cu care preotul ar fi lovit unul dintre băieți.
S-a constatat că preotul conducea autoturismul în stare de ebrietate, proba de sânge indicând o alcoolemie de 1,23. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat penal, printre altele, pentru ucidere din culpă.

Andreea TIGOIANU

Politica