sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Primele doze de vaccin ajung la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin

Primele doze de vaccin anti-Covid ajung, astăzi, în Mehedinți. 975 de doze vor fi repartizate Spitalului Județean, scrie site-ul realitateadehedinti.net.

„În județul Mehedinți, vor ajunge primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Campania de vaccinare din județul nostru începe la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, la ora 8.00, prin imunizarea personalului medico-sanitar de la această unitate spitalicească. Trebuie menționat faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Cele mai multe centre de vaccinare, cinci, vor fi organizate în Drobeta-Turnu-Severin. Câte un centru va fi amenajat în fiecare oraș din județ, adică la Strehaia, Vânju Mare, Orșova și Baia de Aramă și doar un centru în zonele rurale, în comuna Vânători, acolo unde vor fi vaccinați locuitorii din zona de sud a Mehedințiului. Autoritățile locale au solicitat și o caravană mobilă de vaccinare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, pentru fiecare centru de vaccinare stabilit, a fost desemnat personal specializat care să asigure desfășurarea procesului de vaccinare în condiții optime. Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat o platformă online de programare pentru vaccinare unde, totodată, pot fi găsite toate detaliile procesului de vaccinare.

În prezent, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I de vaccinare, urmând să fie operaționalizată și secțiunea de programare pentru celelalte categorii de persoane.

Începând de astăzi, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 demarează în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic, a anunțat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Politica