sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii, fără agent termic, din cauza datoriilor prea mari

Locatarii craioveni, aflați în subordinea asociațiilor de proprietari/locatari, ar putea să rămână fără agent termic, din cauza datoriilor uriașe acumulate de-a lungul anilor de către Termo Craiova. Astfel, asociațiile de craiovenii ar putea ajunge în situația nefericită în care dacă nu achită datoriile la timp, agentul termic va fi întrerupt.

,,SIOMAX SPRL, administrator judiciar al SC TERMO CRAIOVA SRL aflat in procedura de reorganizare judiciara in dosarul nr. 140/63/2015 al Tribunalului Mehedinți, pe fondul scăderii încasărilor și majorării debitelor restante în principal de la asociațiile de proprietari/locatari, aduce la cunoștinta tuturor beneficiarilor serviciilor de termoficare care înregistrează datorii către SC TERMO SRL, faptul că începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2021 se va analiza pentru fiecare asociație în parte situația datoriilor, situația plăților efectuate către SC Termo Craiova SRL în perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 și modul de respectare a convențiilor de plata restantelor”, potrivit comunicatului de presă emis.

Pe parcursul lunii ianuarie, se vor face mai multe analize privind situația pentru fiecare asociație de locatari în parte. Astfel, reprezentanții asociațiilor trebuie să găsească și să aplice soluțiile potrivite pentru ca plățile restante să fie achitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În acest sens am dispus administratorului special sa ia toate măsurile ca în funcție de cuantumul debitelor restante, de plățile efectuate și de modul de respectare a convențiilor incheiate, începând cu luna ianuarie 2021 sa procedeze la aplicarea tuturor sancțiunilor prevăzute de contractele în vigoare, mergând până la debransarea restanțierilor”, se mai arată în comunicat.

În cazul în care datoriile nu vor fi achitate în timp util, se va proceda la sistarea furnizării agentului termic.

Este cunoscut faptul că mai multe asociații de locatari din Craiova au datorii imense către societatea de termoficare din oraș. La începutul anului 2020, datoriile către CEO Oltenia se ridicau undeva la 12,5 milioane de lei, o parte de 3 milioane de lei plus penalități în valoare de 348.000 de lei, fiind achitate în luna octombrie, când a început furnizarea agentului termic. Totodată, reprezentanții SC Termo Craiova SRL au precizat la momentul respectiv că existau asociații de proprietari unde datoriile erau neachitate de un an sau chiar doi, situație care va culmina, cel mai probabil, cu sistarea agentului termic pentru craioveni.

Andreea TIGOIANU

Politica