sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii au început vaccinarea împotriva coronavirusului

Primele persoane din Bănie, vaccinate împotriva COVID-19 au fost o parte dintre angajații Spitalului Clinic de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Vaccinarea a avut loc duminică dimineața, atunci când acest proces a început la nivelul întregii țări, dar și în toate statele membre ale Uniunii Europene. 10.000 de doze de vaccin au ajuns, în primă fază, în România, chiar în ziua de Crăciun.

La Craiova au fost trimise 90 de doze de vaccin, iar 10 dintre acestea au fost administrate deja angajaților Spitalului Clinic de Boli infecțioase „Victor Babeș”. Printre primii vaccinați au fost și 3 șefi de secție ai spitalului.

Cele 90 de doze ajunse din Bănie vor fi administrate până la finalul anului, timp în care nu se vor vaccina mai mult de 30 de persoane pe zi. Astfel, doar 90 dintre cei 520 de angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Craiova vor fi vaccinați până de Anul Nou.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iulian Diaconescu, șeful clinicii de boli infecțioase adulți, a fost primul medic vaccinat la Craiova.

„E un momet istoric din mai multe puncte de vedere.  S-a putut prepara un vaccin într-un timp record. În acest moment, nu avem altă soluție. Populația trebuie să știe că pentru a scăpa de această dificultate nu avem decât această soluție”, a declarat medicul Diaconescu.

Potrivit reprezentanților Spitalului, dozele au ajuns la Craiova conform solicitărilor. Doctorii care au dorit să se vaccineze au fost trecuți pe un tabel, iar diferența se va face după 4 ianuarie. Un medic și două asistente se ocupă de vaccinare. 384 de angajați ai spitalului, din totalul de 520, și-au expriamat intenția de a se vaccina.

„M-am vaccinat cu optimism și cu încredere. Am toată încrederea că acest vaccin va fi soluția. Simt că sunt cu un pas înaintea celorlalți. Nu mi-am pus problema reacțiilor adverse, am trecut prin atâtea vaccinuri. Este posibil să apară ceva, dar și mai posibil ar fi să nu apară”, a spus medicul Adriana Georgescu, șefa secției de boli infecțioase copii, la scurt timp după ce s-a vaccinat.

Printre șefii de secție și, totodată, printre primii oameni din Craiova care s-au vaccinat a fost și Florentina Dumitrescu, șefa clinicii de imuno-deficiență a spitalului: „M-am vaccinat pentru mine, pentru familia mea, pentru pacienții mei, pentru studenții mei și pentru toți cei pe care îi invit să facă acest lucru. Este metoda prin care putem învinge împreună această pandemie. M-am vaccinat cu gândul la toți părinții care nu și-au vaccinat copiii pentru rujeolă și am văzut copii murind în spital, cu rujeolă. Toată lumea trebuie să înțeleagă că aceasta este arma cu care trebuie să luptăm”, a spus medicul.

Atât în Craiova, cât și la nivelul județului, au fost stabilite centrele de vaccinare.

În Craiova vor fi 14 astfel de centre: Stadion – 6 centre, Polivalenta – 4 centre, Sala de sport a Școlii Nr. 32 – 1 centru, Sala de Sport a Școlii Nr. 12 – 1 centru, precum și la Hotelul Grifon – 2 centre.

În Dolj, s-au stabilit alte 12 centre de vaccinare, câte unul la: Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilești, Calafat, Călărași, Daneți, Moțăței, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova și Valea Stanciului

Politica