vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR Cluj – CSU Craiova, meciul ce le poate spăla rușinea alb-albaștrilor

CSU Craiova are meci în Gruia, marți, de la ora 21:00. Trupa din Bănie are șansa să spele rușinea din meciul cu FCSB, atunci când oltenii nu doar că au pierdut, dar au făcut și una dintre cele mai dezastruoase meciuri de la promovarea în Liga 1, fapt confirmat și de președintele clubului: „Nu e trist, e foarte trist. Suntem de şapte ani în Liga 1, am văzut atâtea meciuri, sunt de doi ani la echipa asta. Nu îmi aduc aminte să fii văzut o asemenea a doua repriză cum am avut-o noi. A fost cea mai slabă a doua repriză din viaţa acestei echipe. Am crezut că în repriza a doua putem să recuperăm teren. Nu îmi aduc aminte, nu există ceva similar în prestaţia echipei noastre în decurs de şapte ani. Dar vedem, mai sunt patru zile până la joc şi echipa trebuie să îşi revină”, a declarat Sorin Cârțu după meciul cu FCSB.
Înainte de duelul cu CFR Cluj, Corneliu Papură speră ca elevii săi să se ridice la nivelul adversarilor, care au în componență jucători cu experiență și sunt conduși de pe margine de un antrenor ce a demonstrat că poate face treabă la orice echipă din țară.
„Echipă cu jucători foarte experimentaţi, campioana României, ne aşteaptă un meci dificil, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarei. E doar un meci de campionat, ce a fost a fost, nu mai contează, sper să intrăm cu un moral bun şi să dăm totul ca să putem câştiga. Au fost 60 de minute în care adversarul nu ne-a fost superior, dar în ultima jumătate de oră am fost dominaţi total. Am revăzut, am analizat, golul doi ne-a turnat plumb în picioare, dar evoluţia noastră nu este ceea ce ne dorim, nu este normal să cazi aşa, să ai un asemenea black-out. Vom analiza, sper să găsim cauza şi să putem remedia. Ce mai bun lucru când s-a terminat un joc este să-l uiţi, să îndrepţi lucrurile şi să te concentrezi pe următorul meci. Eram la 60 de minute de titlu, vom vedea pe teren ce orgoliu avem, sper să fim la fel de agresivi ca echipa adversă, sperăm să ne ridicăm la înălţimea adversarului. Nu înseamnă decât un cadou pentru fani, nu este o revanşă, nu înseamnă că am pierdut titlul sau l-am câştigat, suntem încă în prima parte a campionatului. Abordăm fiecare meci în funcţie de adversar, sper să găsesc formula ideală de echipă. La CFR nu s-au schimbat multe lucruri. Dacă vă uitaţi la meciul cu FCSB, pe faza defensivă am jucat cu doi închizători, nu contează că joci cu 10 închizători sau 40 de fundaşi, sper să găsim formula ideală”, a declarat Papură.
Unul dintre singurii fotbaliști ai CSU lăudați după eșecul cu FCSB, Ștefan Vlădoiu, speră într-o victorie la Cluj: „Ne aşteaptă o partidă foarte grea, cu o echipă experimentată, care o să dea totul pe teren şi o să-şi vândă scump pielea. Noi trebuie să mergem acolo şi să ne dăruim total, numai aşa putem spera la cele trei puncte. Sper să trecem peste acest eşec cu FCSB, să batem şi să intrăm în vacanţă cu un moral bun. E o motivaţie în plus că au câştigat titlul în defavoarea noastră, sper să ne luăm revanşa, fiindcă ne-au furat titlul, între ghilimele. Sperăm să spălăm înfrângerea cu FCSB şi mergem la Cluj cu gândul să ne împăcăm fanii. A fost dureros să pierdem cu FCSB, mai ales că în prima repriză am jucat bine, iar ei au marcat la prima ocazie. Toată lumea e dezamăgită, dar trebuie să uităm ce a fost negativ, adică a doua repriză”, a spus fundașul dreapta.
Vlădoiu a fost lăudat de Dumitru Dragomir după meciul dintre CSU și FCSB. Fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal crede că tânărul jucător poate ajunge departe, dacă va continua să joace.
„Ştefan Vlădoiu va fi unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din această ţară. Se face de bani mulţi, pentru că are două calităţi ieşite din comun: are viteză, în primul rând, în al doilea rând are capacitate de efort. Dar, dacă ar avea un mijlocaş de mare valoare pe partea lui, eu vă spun că face din el unul dintre cei mai buni fundaşi. Eu, dacă aş fi în locul lui Mutu, cu el aş juca fundaş dreapta la echipa naţională U21”, a declarat Mitică Dragomir, la Digi Sport Matinal.

Politica