Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Anca Dragu, propusă de USR PLUS ca președinte al Senatului

Publicat

pe

Dacian Cioloş, copreședintele USR PLUS, a anunțat luni la Digi24 că Anca Dragu va fi propusă ca președinte al Senatului.

„O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor, deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

Dacă această propunere va fi trece de votul colegilor săi, Anca Dragu va fi prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului.

De asemenea, Cioloș a adăugat că la Ministerul Sănătății va fi propus Vlad Voiculescu, care a mai ocupat funcția în 2016, în mandatul de tehnocrat: „Propunerea noastră va fi Vlad Voiculescu pentru Sănătate, are experienţă pe acest domeniu, a mai asumat acest portofoliu. A promovat partea de sănătate din programul nostru, deci e, cumva, o propunere firească. Mai avem şi alţi oameni în USR PLUS capabili să asume un astfel de domeniu, dar Vlad Voiculescu este cel care este în pole position”.

Astfel, în urma negocierilor pentru formarea noului Guvern, Vlad Voiculescu nu va mai candida pentru poziția de viceprimar al Capitalei.

Continue Reading