vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi restricții dure impuse la Londra. O nouă tulpină de coronavirus ar fi crescut numărul infecțiilor

Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Noile măsuri anunțate sunt valabile inclusiv de Crăciun. Potrivit noului set de reguli, vizitele sunt interzise, inclusiv de Crăciun, iar oamenii trebuie să rămână în casă, cu excepția deplasărilor esențiale.

În Scoția, prim-ministrul Nicola Sturgeon a anunțat că restricțiile vor fi relaxate doar în ziua Crăciunului, urmând ca din 26 decembrie să intre în vigoare reguli mai dure.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și în Țara Galilor planurile festive au fost anulate, cu excepția zilei de Crăciun, urmând ca de la miezul nopții să intre în vigoare carantina națională.

În zonele aflate în scenariul 4, magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întâlni cu o singură persoană.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că această creștere rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au spus că nu a impus mai multe restricții.

Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permite 3 gospodării să se reunească, însă încurajează familiile să petreacă sărbătorile acasă, scrie Digi24.

Politica