joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deces survenit în urma nașterii, la Spitalul din Caracal

O femeie de 30 de ani din Caracal, a decedat joi noapte, la câteva ore după ce a născut un bebeluș perfect sănătos. Este anchetă în momentul de față la Spitalul din Caracal, pentru a se stabili cu exactitate cele întâmplate, familia femeii acuzând medicul care s-a ocupat de cazul acesteia, de malpraxis, scrie Digi24.

Cristina, tânăra de 30 de ani, a adus pe lume, joi dimineața, un bebeluș sănătos, însă spre seară, starea sa de sănătate s-a agravat, intrând în stop-cardiorespirator, ca urmare a unei hemoragii intrauterine severe. Femeia și-a dat acordul pentru histerectomie, operația de înlăturare a uterului, singura soluție în momentul de față, dar situația a devenit și mai gravă, potrivit medicului responsabil cu nașterea Cristinei. În ciuda administrării tratamentului corespunzător, starea de sănătate a femeii se înrăutățise.

,,În momentul în care a fost pusă pe masă să o operăm a făcut stop cardiac”, a precizat Gheorghița Trușcă, medic în Spitalul din Caracal. S-a decis transferul de urgență al mămicii la SCJU Craiova, însă a fost prea târziu pentru Cristina, care s-a stins din viață pe drum, în ambulanță, deși medicii aflați cu ea au încercat să o resusciteze aproximativ 30 de minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia femeii acuză medicul de malpraxis, întrucât aceasta a fost lăsată nesupravegheată mai multe ore, timp în care putea fi salvată. Între timp, soțul Cristinei a depus o plângere la Poliție, iar acum se așteaptă rezultatul autopsiei.

,,Au ținut-o în agonie până la 2, 2 și ceva. Dacă a murit la 3, aproape de Craiova, au ținut-o în agonie atâtea ore, doamnă”, a declarat unul dintre părinții pacientei.

La rândul său, medicul care a tratat-o pe Cristina la spitalul din Caracal spune că a luptat din răsputeri să-i salveze viața, însă a confirmat lipsa aparaturii necesare unor situații de acest gen. Cei care au îngrijit-o pe femeie resping total acuzațiile de malpraxis aduse.

,,Să știți că și pentru mine e o mare traumă. Tot ce am putut am făcut pentru ea. Și nimic nu s-a greșit. Dacă organismul ei rezista și nu făcea acel stop cardiac, lucrurile evoluau mult mai bine. Toate ventilatoarele noastre erau puse pe pacienți Covid pozitiv, în stare foarte gravă. Nu se putea detuba un alt pacient să vină ea pe ventilator”, a declarat Gheorghița Trușcă, doctorul de la Spitalul din Caracal.

Inițial, femeia a fost programată să nască după Crăciun, însă medicul a chemat-o să o anunțe că va naște mai devreme. În urma internării la Spitalul Municipal din Caracal, Cristina a născut joi dimineața, având acasă un alt copil care își aștepta frățiorul. Femeia nu a avut probleme cu sarcina și se gândea că nașterea va fi ușoară, spune familia acesteia. Mai mult, vestea cea bună a fost dată familiei de ea însăși.

,,A născut, ne-a pus poze pe Facebook, patru poze cu băiatul”, a povestit Florinel Calistru, tatăl Cristinei.

Rudele îndurerate așteaptă rezultatele autopsiei, ca să poată lua trupul neînsuflețit al tinerei de la morgă.

Andreea TIGOIANU

Politica