sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania intră în cea mai strictă formă de carantină

Germania intră în lockdown cu un număr record de morți, 952 în 24 de ore. Şcolile şi activităţile economice neesenţiale sunt închise între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania trebuie să se confrunte cu un set de reguli stricte de carantină, iar acestea care vor rămâne în picioare şi după Crăciun.

„Îmi pare rău, îmi pare rău din adâncul sufletului… Preţul pe care îl plătim este de sute de decese pe zi! Pentru mine este de neacceptat. Oamenii de ştiinţă practic ne imploră să reducem contactele sociale pentru o săptămână, înainte să-i vedem pe bunica şi bunicul, să-i vizităm pe cei în vârstă de Crăciun. Vreau să spun doar atât: Dacă avem prea multe contacte sociale, acum, înainte de Crăciun, atunci va fi ultimul nostru Crăciun cu bunicii noştri”, a spus cancelarul german în parlament.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magazinele neesenţiale şi şcolile se închid de astăzi. Rămân deschise: magazinele alimentare; piețele săptămânale; serviciile de preluare și livrare; magazinele de băuturi, alimente sănătoase, produse pentru bebeluși, articole medicale și articole pentru animale de companie; farmaciile; benzinăriile; băncile; oficiile poștale; standurile de presă.

De asemenea, vânzătorii de pomi de Crăciun rămân la dispoziția clienților.

De sărbători se pot strânge la un loc doar cinci persoane din două gospodării diferite.

Restricţiile la nivel naţional, instituite în Germania la începutul lui noiembrie, nu au fost destul de eficiente, pentru că în continuare mor prea mulţi oameni răpuşi de Covid şi sunt prea mulţi pacienţi în stare gravă la Terapie Intensivă.

De la depistarea primului caz de infectare cu SARS-CoV-2, în Germania au fost înregistrate 1,39 de milioane de cazuri şi 23.544 de decese, scrie alephnews.ro

Politica