joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cămătari proxeneți, reținuți

5 cămătari, care sunt acuzați și de proxenetism, au fost reținuți de DIICOT Craiova. Oamenii legii au găsit la locuințele acestora săbii și pistoale.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2016, mai multe persoane au inițiat și constituit, pe raza județelor Dolj și Argeș, un grup infracțional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicați atât liderul, cât și alți 4 membri ai grupării care aveau atribuții în colectarea sumelor de bani ( împrumuturi și dobânzi).
În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la amenințări și șantaj pentru a le recupera și percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus (”întârzieri/penalizări”), sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plății dobânzii”, arată DIICOT.

Aceștia au obligat o femeie să se prostitueze în Pitești.
„De asemenea, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecți au constrâns o persoană vătămată, prin acte de violență fizică și amenințare, să practice prostituția într-o locație situată pe raza municipiului Pitești, beneficiind în totalitate de sumele de bani obținute de către aceasta”, menționează anchetatorii.
Pe 15 decembrie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au făcut o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, în timp ce primea suma de 2.300 de lei, sumă ce reprezenta dobânda lunară percepută pentru un împrumut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De asemenea, asupra inculpatului a fost descoperită suma de 9.709 lei, reprezentând dobânzi încasate pentru împrumuturile acordate, două cuțite, un box și un înscris olograf conținând identități de persoane și sume împrumutate”, conform DIICOT.
În aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au făcut 17 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj și Argeș, în urma cărora au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, 4 autoturisme, înscrisuri olografe conținând identități de persoane împrumutate si sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum și acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate (reținute de către membrii grupării ca și gaj), după cum mai explica DIICOT.
În plus, au fost indisponibilizate 5 pistoale (dintre care 4 cu muniție neletală si unul cu glonț), 1 pușcă cu muniție neletală, obiecte și corpuri contondente și tăietor-înțepătoare (cuțite, săbii, machete, sulițe, bâte si bastoane telescopice), sisteme informatice, un grinder, un joint și 4 comprimate de medicamente.
Cei 5 urmau a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Politica