duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Trei polițiști olteni, apreciați de DGA, pentru integritatea lor profesională

Direcția Generală Anticorupție (DGA) dă drept exemplu povestea a trei polițiști din județul Olt, care au refuzat întru totul să primească mită de la un bărbat care încălca legea. Întâmplarea lor ar trebui să fie un exemplu de bună practică pentru toți angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de inspectorul principal Bogdan Dinu, aflat la comanda Secției de Poliție Rurală Grădinile când s-a întâmplat evenimentul și de agenții de poliție Georgiana Cojoc și Laurențiu Constantin Petrescu.

Oamenii legii au fost rugați cu bani de un bărbat prins beat la volan și fără să dețină permis de conducere pentru a-l face scăpat, însă au refuzat categoric să ia parte la o infracțiune și l-au denunțat pe vinovat, conform olt-alert.ro. „Unul dintre cele mai puternice efecte motivaționale este obținut prin puterea exemplului. Vă invităm să vizualizați un film de promovare a integrității în rândul funcționarilor M.A.I., prin exemplul personal. Mulțumim celor trei polițiști din Olt care au acceptat să ne spună povestea lor! Sperăm să fie o inspirație și pentru alții”, se arată în textul care însoțește filmul întregii povești postat de DGA pe rețelele sociale.

Povestea spusă chiar de ei: Inspector principal de poliție Dinu Bogdan: În 24.08.2019 mă aflam la comanda Secției de Poliție Rurală Grădinile și am fost contactat telefonic de agenta de poliție Cojoc Georgiana, care m-a informat de faptul că, în timp ce desfășura activități de poliție rutieră pe raza localității Urzica, împreună cu agentul de poliție Petrescu Laurențiu, a oprit în trafic un autoturism. Au procedat la verificarea documentelor conducătorului auto, constatând faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto. În continuare, au procedat la testarea alcoolscopică a șoferului și au constatat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Motiv pentru care au hotărât să acesta la Spitalul Corabia, pentru a-i fi prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agent de poliție Georgiana Cojoc: ,,Acesta, în timp ce se afla în autospeciala de poliție, s-a oferit să ne dea suma de 200 de euro, spunând că poate să ne ofere și mai mult, pentru a nu lua măsurile legale. Atât eu, cât și colegul meu, Petrescu Laurențiu, l-am refuzat în mod constant, aducându-i la cunoștință că fapta constituie infracțiunea de dare de mită. Însă acesta nu a băgat de seamă cele spuse de noi și a continuat să ne ofere suma de bani de care dispunea.” Bogdan Dinu: ,,Șoferul a insistat, ceea ce i-a determinat pe colegii mei să mă anunțe, iar eu am luat legătura cu Serviciul Județean Anticorupție Olt, am adus acesteia la cunoștință despre cele întâmplate și împreună cu colegii mei am luat hotărârea să formulăm denunțuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.” Mituitorul a fost condamnat la pedeapsa de un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de dare de mită. Inspectorul Principal din cadrul IPJ Olt, Bogdan Dinu, precizează că denunțarea vinovatului, indiferent care ar fi cauza pentru care a fost declarat vinovat, este o atitudinea firească în rândul oamenilor legii. Acesta îndeamnă toți colegii lui să adopte o astfel de atitudine și să continue să fie integri din punct de vedere profesional.

Andreea TIGOIANU

spot_img
spot_img

Politica