duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are un nou aparat PCR

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a achiziționat un nou aparat PCR. Acesta poate să facă deosebirea dintre SARS-CoV-2 şi tulpina virusului gripal pe aceeaşi probă.

Noul PCR a fost amplasat în Laboratorului de Genetică Moleculară, iar cu ajutorul acestuia târgujienii pot înregistra o dublare a capacităţii de testare.

„Noul aparat PCR poate să stabilească pe aceeaşi probă dacă pacienţii sunt infectaţi cu SARS CoV-2 sau cu tulpina virusului gripal. De asemenea, noul aparat va duce la o dublare a numărului de testări pe care îl putem efectua. Se poate va ajunge, astfel, la 300-400 de teste pe zi“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, potrivit Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul aparat PCR va fi deservit de personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Laboratorului de genetică moleculară: „Vor lucra aceiaşi salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în prezent în cadrul laboratorului. În momentul de faţă se efectuează instruirea personalului care va deservi noul aparat şi se fac probe“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica