joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marinar român, răpit de pirați în Africa

Patru navigatori, între care şi un român, aflaţi la bordul unui tanc petrolier au fost răpiţi de piraţi din Golful Guineei.

Printre cei 23 de marinari de pe navă se aflau ruşi, români şi filipinezi. În prezent, nava se află în siguranţă cu restul echipajului la bord.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), patru navigatori au fost răpiţi în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Atacul tancului Agisilaos înregistrat în Insulele Marshall a fost raportat pe 29 noiembrie 2020, în timp ce acesta se afla la cinci mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei şi la 22 de mile marine la vest de Togo. Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetăţeni ruşi, români şi filipinezi”, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.   

Conform reprezentanţilor acestora, printre navigatorii răpiţi se află şi un român.  

Ministrul de Externe a convocat luni, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională. În plus, ministerul menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context. 

Nava Agisilaos, pe care se afla românul luat ostatic alături de alți marinari în Golful Guineei, este un petrolier de 37.662 tdw, construit în 2006. Vasul venea din portul Pointe-Noire din Congo, după un voiaj de aproape patru zile, potrivit informațiilor de pe site-ul Marine Traffic, potrivit Digi24.

Luni seară nava Agisilaos era oprită la circa 10 mile în largul portului Lome din Togo, conform informațiilor de pe Marine Traffic, care urmărește în timp real pozițiile vapoarelor.

Politica