vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii au reacționat după ce au aflat că au prioritate la vaccinul anti-COVID-19: „Să ne pupe undeva”

Declaraţia medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, că profesorii vor fi incluşi în  primul val de vaccinare a atras multe comentarii ironice şi dure. Pe Grupul Profesorilor din România, o postare pe această temă a strâns tot felul de păreri.  Cel mai mulţi dintre dascăli au spus că nu au încredere în vaccine şi cedează locul lor „guvernanţilor şi parlamentarilor”, scrie Adevărul.

Cotor Incuţa, profesor în Teiuş: „Serios? Am ajuns si cobai?Dacă refuz ce imi fac? M-am săturat de atâtea ordine pe care le primim! Să se vaccineze ei primii. Politicienii noştri dragi în frunte cu madam ministra educaţiei!”  

Laura Camelia, profesor la Colegiul National „Mihail Sadoveanu: „Avem şi noi, în sfârşit, prioritate la ceva! Nici acum nu suntem mulţumiţi? Cârcotaşi mai sunteţi…”  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andy Arad, profesor din Oradea: „Nici vorbă, nu mă vaccinez”

Nicoleta Ana, profesor la C.S.E.I. „Paul Popescu Neveanu” Timişoara: „Nu vreau să mă vaccinez… vaccinul vostru este un experiment. Amintiţi-va câte eşecuri au fost cu vaccinul hpv (în tari precum India) să nu uităm de vaccinul antipoliomielitic care a avut urmări catastrofale (chiar la o mătuşă de-a mea, pareză – şi era copilă) aşa că în faza asta de testare răspunsul meu este nu…devenim cobaiii Europei….”  

Eni Vintan, profesor  Colegiul Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia: „Cedez un loc în faţă!”.  

Carmen Moroiu, profesor Brăila: „Să ne pupaţi undeva!”.  

Cristina Maria Comanescu Feraru, profesor în Constanţa: „Mai întâi preşedintele, guvernul, parlamentul…ei sunt primii la toate!!! Noi…mai la coadă…după priorităţi…!!!”.

Ana Lavinia Stoica, profesor în Râmnicu Vâlcea: „Marş, mă. Îi las pe doctori şi politicieni”.  

Viorel Amăricăi, profesor Focşani: „Aştept calm să vă vaccinaţi VOI…Vedem care sunt rezultatele şi, după câteva luni, mă vaccinez şi eu (DACĂ a fost treaba bună la voi)”.  

Letitia Carmen, profesor în Hunedoara: „Parlamentarii şi toată clasa politica din ultimii 30 de ani atât de mult ne-au vrut binele, de-a ajuns învaţământul în faza actuala,(şi nu numai învăţământul) iar acum ne propun sa fim primii la vaccinare („la taiere”). Cei care doresc sa facă vaccinul, sunt liberi sa o facă! Dacă aveţi atâta încredere în ei şi sistemul medical din România. Culmea e, ca nici doctorii nu vor sa fie vaccinaţi forţaţi. Ci doar, unii…”.  

Lili Lillee, profesor Brăila: „Ne bagă la înaintare, sau mi se pare mie?!…Au nevoie de cobai!”.  

Burlacu Gabriela Rodica, profesor în Constanţa: „M-am asezat la coada!”.  

Roxana Ni, profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” Bucureşti: „Aa, mersi! Il cedez persoanelor nevoiaşe, gen parlamentari/senatori”.

Doar câţiva profesori au mărturisit că acceptă vaccinarea.

Mihael Mircea Alexandrescu, profesor în Craiova: „Egoişti, ca de fiecare dată. Sa vedem întâi pe pielea altora! Şi ce bine că au fost mii de voluntari pe care s a testat iniţial. Oameni curajoşi, care s-au supus unor riscuri inţiale mult mai mari! Dar noi nu! Nici aşa! Eu mă vaccinez! Si sper ca cei ce n-o fac să aibă restricţii! Şi de salariu! Că ne-am tot plâns pe aci că online-ul nu e şcoală!”.  

Dana Marin, profesor Timişoara: „Eu vreau să mă vaccinez”.  

Traian Anghel, profesor la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila: „Nimeni nu va fi vaccinat fără să-şi dea acordul. Pe de alta parte, ma gândesc ca ar trebui sa fim mulţumiţi ca ni se oferă şansa vaccinării”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă la Digi24 că strategia de vaccinare a României este finalizată. Autoritățile așteaptă aprobarea vaccinului de către autoritățile internaționale și distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

El a precizat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

De asemenea, vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituțiile de asistenţă socială, după care urmează populația generală.

Politica