luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rădoi, gata să lupte până la capăt: „Nu am venit cu gândul să demisionez”

România întâlnește Belarus, miercuri, de la ora 19:00, într-un meci amical programat înaintea celor două meciuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord. Mirel Rădoi nu vede meciul ca pe unul de pregătire pentru următoarele, ci ca pe o posibilitate de a bifa un rezultat pozitiv. Selecționerul a vorbit despre absențele de la lot și despre jucătorii pe care îi pregătește. Totodată, Rădoi a spus că nu regretă faptul că a fost de acord să preia echipa națională.
„Meciul cu Belarus este în cadru amical dar nu e o repetiție pentru Norvegia și Irlanda de Nord. Pentru noi contează atitudinea, contează și rezultatul, trebuie să antrenăm principiile și să le vedem la meci. Pressing, posesie! Cu Norvegia e momentul revanșei! Trebuie să arătăm cu totul altfel, de la atitudine, până la rezultat. Îmi doresc să văd implicarea jucătorilor de 100% indiferent de cât arată tabela. Și indiferent dacă vorbim de un jucător la debut sau cu 10 ani la națională. Pentru noi, acum, este prioritar să dea totul pentru România. Înainte de aceste meciuri, a fost o discuție între Keșeru și medicul nostru, i-a spus că ar părea o leziune fibrilară pe mușchiul aductor. Noi trebuia să trimitem lista convocaților, nu am putut aștepta să vedem dacă va evolua apoi. Stanciu are o situație familială pe care noi am înțeles-o, legată de nașterea primului copil. Mitriță, în momentul de față, e urmărit de noi în Arabia Saudită, dar asta a fost decizia noastră acum. Cine absentează o dată, nu înseamnă că nu mai vine la echipa națională. Man trebuie să vadă cum lucrăm la nivel de seniori. Hagi era convocat și el la naționala mare, dacă Adi Mutu spunea că nu are nevoie de el. Dacă nu intra în planul tactic la U21. Absența lui Chiricheș contează mult, e căpitan, lider, dar rezultatele RMN-ului ne arată că acum nu poate face nici alergare ușoară. A vrut să vină și acum, a venit și data trecută să se pună la dispoziția noastră. E o pierdere și pentru jucătorii noi de la această acțiune, vedeau un jucător de Serie A, cu meciuri în cupele europene, un căpitan… Dacă nu reușesc jucători din Bundesliga să-l oprească pe Haaland, vă dați seama că și pentru noi este foarte greu. Când echipa lui este în posesie, marea majoritate a acțiunilor se desfășoară în partea noastră dreaptă defensivă, am identificat situațiile când devine periculos, dar ca să glumim un pic, trebuie să punem un sniper în tribună ca să-l oprim. Va trebui, când Odegaard intră în posesie, spre exemplu, unul din jucătorii din apropierea lui Haaland trebuie să iasă imediat la intercepție, iar celălalt să asigure dublajul. Nu regret că am acceptat să antrenez România, nici privind în urmă, nici privind în viitor! Vom vedea spiritul echipei naționale după aceste meciuri, atmosfera din sânul echipei, progresul jocului și al jucătorilor. Nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez”, a spus Rădoi, potrivit frf.ro.
Belarus ocupă locul 90 în clasamentul FIFA din octombrie. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Națiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) și din nou Kazahstan (2-0 acasă).
Partida va fi oficiată de o brigadă din Bulgaria, care îi are ca asistenți pe Martin Margaritov și Diyan Valkov. Al patrulea oficial este românul Marcel Bârsan. La centru va fi Georgi Kabakov (34 ani), arbitru din 2001, promovat în prima ligă bulgară din 2007 și arbitru FIFA din 2013. A debutat în Liga Campionilor în 2018, iar în acest sezon al competiției a condus Șahtior Donețk – Inter Milano (0-0). Georgi Kabakov a condus partida România U21 – Franța U21 0-0 din grupe la EURO U21 din 2019, în urma căreia tricolorii s-au calificat în semifinalele competiției. Anterior, a arbitrat Elveția U21 – România U21 0-2, în preliminariile aceluiași turneu final.

Politica