vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Șefii Poliției Județene, menținuți în funcții fără concurs, prin metoda prelungirii interimatelor! Modelul nesănătos patentat de PSD a fost preluat și de PNL!

De ani buni nu mai primează meritocrația nici la IPJ Mehedinți! Niciunul dintre  șefii Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți nu a dat concurs pe post  ca să dovedească faptul că îl merită cu adevărat. Atât comisarul șef Mirel Dumitru cât și comisarul șef Raminel Ștefan Bibu sunt ținuți în funcții de mai bine de un an de zile prin metoda interimatului. Acest patent a fost brevetat de  PSD pe vremea lui Dragnea și a lui Carmen Dan și a fost „furat” și luat de bun și de cei din PNL. Pe vremea PSD doi ofițeri din IPJ Mehedinți, comisarul șef Adrian Dichis și comisarul șef Sabin Dumitrășconiu, au bătut recordul în materie de înțepenire pe post fără concurs. Ei au stat proțăpiți politic la comanda IPJ Mehedinți aproape 3 ani de zile, fără examinare, prin prelungirea interimatelor. Iată că și acum în guvernarea PNL, IPJ Mehedinți are parte tot de interimari. Pandemia nu-i o scuză…

În loc de concurs, un simulacru de rocadă la IPJ Mehedinți
Zilele trecute când au expirat împuternicirile celor 2 ofițeri de la comanda IPJ Mehedinți, adică a comandantului IPJ Mehedinți comisar șef Mirel Dumitru și adjunctul său comisar șef Ștefan Raminel Bibu, șefii lor din PNL, în loc de organizare de concurs pe post, au făcut un simulacru de rocadă, menținându-i practic pe amândoi în funcții. Concret pe data de 6 octombrie, a expirat, în mod oficial, împuternicirea inspectorului-șef al IPJ Mehedinți, comisar șef Mirel Dumitru. Ministerul Afacerilor Interne a decis ca de a doua zi, adică de pe 7 octombrie, la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți să nu apară deloc schimbări. Așa că funcția de comandant adjunct pe linie de Poliție Ordine Publică, care fusese ocupată de comisarul-șef Ștefan Bibu, a fost preluată de comisarul șef Mirel Dumitru. Astfel, Dumitru îndeplinește funcția de comandant adjunct pe linie de Poliție Ordine Publică dar în același timp a fost desemnat la comanda IPJ Mehedinți, pe o perioadă de 6 luni. Concret i s-a prelungit din nou interimatul printr-un simulacru de schimbare. La fel s-a procedat și în privința comisarului șef Ștefan Bibu. Acesta a fost mutat acum prin interimat pe funcția de comandant adjunct pe linie de Poliție Judiciară, din funcția de comandant adjunct pe linie de Ordine Publică, pe care o deținuse anterior.
De ani buni meritocrația nu mai primează la IPJ Mehedinți, ultimul comandant cu concurs pe post a fost comisarul șef Romulus Oprița, în prezent pensionar trecut în rezervă, polițist care nici el nu era deloc deschis în relația cu presa.  

Politica