duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vremea se răceşte. În Oltenia, temperaturi maxime de 18 grade

După câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare unei zile călduroase de vară, vine din nou frigul în România. Un val de aer rece lovește țara noastră, anunță meteorologii.

Potrivit acestora, astăzi și mâine vremea va fi mai caldă decât cea obișnuită pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza şi seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, temporar mai accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania, Moldova şi în nordul Olteniei şi Munteniei.

În restul teritoriului probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai redusă. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp şi vor fi condiții de grindină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, mai scăzute pe litoral şi în Deltă unde vor fi între 16 și 19 grade, potrivit antena3.ro

OLTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26…27 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar pentru zilele de 9 și 10 mai sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 18 grade. Pentru intervalul 11 – 15 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 21…23 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8…12 grade, cu valori ușor mai scăzute în 10 și 11 mai. Vor fi ploi în zilele de 8 și 9 mai, iar în restul intervalului, pe arii mai restrânse și mai ales în timpul după-amiezelor.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi de 14 grade la începutul intervalului, va oscila între 8 și 10 grade în perioada 8 – 14 mai, iar spre finalul celei de-a doua decadă sunt estimate valori în jurul a 16 grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor avea o medie de 6 grade în primele nopți, va scădea spre 1…2 grad în 10 și 11 mai și va urca spre 8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul
după-amiezelor.

Foto: pixabay

spot_img
spot_img

Politica