Conecteaza-te cu noi

Actualitate

„Teatru Radiofonic”, la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

pe

Casa de Cultură a Studenților Craiova și-a adaptat activitatea culturală la noile reguli impuse de pandemia de COVID-19. În această perioadă CCS Craiova derulează proiectul „Teatru Radiofonic”.
Teatrul radiofonic este adaptarea unei piese de teatru pentru a fi transmisă la radio sau transpusă în format electronic, pe suport audio, sub forma unui CD.
În cadrul proiectului „Teatru Radiofonic” se vor realiza două spectacole de teatru radiofonic ce vor fi înregistrate și imprimate de format audio electronic. Înregistrările se vor realiza la Urban Sound, studioul de înregistrări al Casei de Cultură a Studenților.
Prin intermediul acestui proiect, 10 tineri o să beneficieze de ateliere de teatru, vorbire scenică și îmbunătățirea calităților oratorice. În plus vor lua parte la sesiuni de educație și expresia vorbirii, precum și tehnici de comunicare într-un cadru profesionist.
Studenții participanți la aceste sesiuni vor putea aprofunda tehnici de înregistrare și de difuzare a sunetului, precum și tehnici de vorbire și actorie.
Vocea personajelor va fi asigurată de membrii cercului de teatru al Casei de Cultură a Studenților, coordonați de actrița Mirela Dișa, referent cultural al CCS Craiova.
Principalul scop al acestui proiect este păstrarea și dezvoltarea interesului pentru cultură în rândul tinerilor, în contextul pandemiei de COVID-19. În plus, studenții participanți ai cercului de teatru al Casei de Cultură a Studenților vor beneficia de ateliere de teatru gratuite și dezvoltarea abilităților artistice prin practicarea unui tip de artă teatrală diferită de cea clasică.
Cele două spectacole vor fi finalizate și puse la dispoziția publicului până la finalul acestui an.

Casa de Cultură a Studenților Craiova

Continue Reading