vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

21 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost infectați

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu traversează o perioadă destul de delicată. Pandemia a pus la încercare fiecare unitate medicală din țară, iar medicii au fost și încă sunt cei mai expuși oameni la pericolul provocat de noul coronavirus.
Nu mai puțin de 21 de angajați ai Spitalului de Urgență din Târgu Jiu au fost infectați. Este vorba despre șapte medici, nouă asistenți medicali, două infirmiere, un îngrijitor curățenie și un personal TESA.  Se pare că doar 4 dintre aceștia au avut nevoie de internare.
„Situația personalului angajat la SJU Târgu Jiu infectat cu SARS CoV-2 se prezintă după cum urmează: 21 de angajați pozitivi dintre care: 7 medici, 9 asistenți medicali, 2 infirmiere, 1 îngrijitor curățenie și 1 personal TESA. Din cei 21 de angajați pozitivi 4 sunt internați, restul fiind în izolare la domiciliu. Conform ordinului MS 1513/2020 “pacienții care au fost diagnosticați cu forma asimptomatică de infecție cu SARS Cov-2 nu necesită în mod obligatoriu retestare. Aceștia se vor izola la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată sau la o locație alternativă atașată unității sanitare până la împlinirea celor 14 zile ce se calculează de la data recoltării (…) dacă nu au efectuat un al doilea test, își pot relua activitățile curente sau profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă zece zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, a spus dr. Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, potrivit gorjeanul.ro.

Politica