vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii Târgu Jiu, surpriza etapei în Liga 2

Pandurii Lignitul Târgu Jiu a produs surpriza etapei, câştigând pe terenul Reşiţei, rezultat ce a dus la demisia antrenorului gazdelor. Eliminată din Cupa României şi fără victorie pe teren propriu în acest sezon, CSM Reşiţa avea nevoie de puncte ca de aer în duelul cu ultima clasată, Pandurii. Însă oaspeţii au reuşit să provoace surpriza, deşi până sâmbătă au pierdut pe linie toate meciurile jucate. Belgianul Remacle a deschis scorul cu un şut de la 22 de metri, iar Dodoi a stabilit scorul pauzei după un contraatac. Deşi au făcut o triplă schimbare la pauză, gazdele nu au mai reuşit să schimbe soarta partidei, consolându-se doar cu golul de onoare al lui Dat, din penultimul minut de joc.
Eşecul suferit în faţa ultimei clasate nu a rămas fără consecinţe, astfel că după fluierul de final al meciului, antrenorul Alexandru Pelici şi-a anunţat demisia: „Sper ca următorul antrenor care va veni după mine să găsească soluţii ca să câştige şi pe teren propriu, nu doar afară. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp scurt, îi mulţumesc pentru încredere lui Cristi (n.a. Bobar) şi celor care m-au investit, îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Cauzele sunt mai multe, şi subiective şi obiective”, a declarat Pelici după meci.
Liga 2 este dominată de FCU Craiova. Formația patronată de Adrian Mititelu are 17 puncte acumulate, după 7 partide disputate. Metaloglobus este pe locul 2, cu un punct mai puțin. Podiumul diviziei secunde este completat de U Cluj, formație ce depășește ASU Poli Timișoara doar la golaveraj.
În ciuda victoriei cu Reșița, Pandurii au rămas pe ultimul loc. A fost primul rezultat pozitiv pentru gorjeni în acest sezon.

Politica