Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj: Aproximativ 300 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19

Publicat

pe

Aproximativ 300 de amenzi, în valoare de peste 57.000 lei, au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, în ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate 11 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii implicate, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 254 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanţi ai ANPC, ANSVA şi Ministerului Sănătăţii au acţionat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase şi mijloace de transport în comun.

În cadrul acţiunilor, au beneficiat de activităţile informativ-preventive şi au fost verificate peste 1.000 de persoane, 201 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum şi 156 mijloace de transport în comun/mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 299 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 57.000 de lei, din care 186 de sancţiuni, în valoare de 10.000 lei, au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului judeţ, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spaţii publice: pieţe, parcare pieţe, staţii mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru şi parcurile din municipiul Târgu Jiu şi oraşele/comunele din judeţul Gorj.

Continue Reading