Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii

Publicat

pe

vaccinare obligatorie

Ministrul Sănătății face un apel la părinți să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la imunizarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim. 

Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri, a declarat Nelu Tătaru, citat de Digi24. 

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc., iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID-19. 

Vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, s-a realizat doar în proporție de 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare. 

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă. 

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită. 

Continue Reading