vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii

Ministrul Sănătății face un apel la părinți să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la imunizarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim. 

Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri, a declarat Nelu Tătaru, citat de Digi24. 

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc., iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID-19. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, s-a realizat doar în proporție de 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare. 

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă. 

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită. 

Politica