vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursurile școlare ar putea fi suspendate pe 5 octombrie de Ziua Educației

Cursurile școlare ar putea fi suspendate pe data de 5 octombrie. Pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Educației, iar elevii și profesorii vor avea zi liberă.

Sindicaliștii reamintesc că ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, încheiat anul trecut între Ministerul Educației și partenerii sociali.

Toate zilele prevãzute în acest contract colectiv considerate ca zile nelucrãtoare sunt zilele de repaus sãptãmânal: 1și 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Pastelui, Prima, a doua si a treia zi de Pasti, 1 Mai, 1 Iunie, Prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 5 octombrie -Ziua Mondialã a Educatiei, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, 1 Decembrie, 26 si 26 decembrie si douã zile lucrãtoare, pentru fiecare dintre cele 3 sãrbãtori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestor culte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând din 1994, ziua de 5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, conform unei rezoluții a UNESCO. În România, conform unui articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, această zi este declarată zi liberă în învăţământul preuniversitar.

Ziua Mondială a Educației marchează 54 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966), scrie gandul.ro

Politica