Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Restaurantele se pot închide în localitățile cu multe cazuri de Covid-19

Publicat

pe

Restaurantele se pot închide din nou, în localitățile cu multe cazuri de Covid-19, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, în localitățile în care va fi depășită rata de infectare și va ajunge peste 1,5 la mia de locuitori, se va lua decizia restricționării activității.

Măsurile vor fi valabile o perioadă, a precizat premierul, până când procentul scade sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Afirmațiile premierului vin în contextul în care ieri a fost depățit pragul de 2000 de infectări raportate în 24 de ore.

„Dacă apar trei zile la rând (peste 2.000 de cazuri – n.r.), atunci începem să ne gândim la faptul că e o alarmă. Nu intrăm încă în starea de foc, dar este o alarmă. Trebuie să fim prudenți. Cei care coordonează sistemul de sănătate trebuie să se gândească la planurile de extindere a zonei COVID, a zonei de internare și există spitale care pot să intre în acțiune. Sigur că dereglăm activitatea pe alte planuri, dar dacă va fi nevoie. Cred că asta se va întâmpla”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, citat de gandul.ro

Și Alexandru Rafila a atras atenția că în zonele în care există o transmitere comunitară intensă, e nevoie de măsuri restrictive.

„Restricțiile le iei țintit, acolo unde ai o problemă și unde ai o transmitere comunitară intensă. Nu trebuie luate pe termene foarte lungi, două săptămâni de obicei sunt suficiente și trebuie găsită o formulă care să permită și o activitate cât de cât economică, și poate și de altă natură – mă rog, elevii pot să învețe două săptămâni de acasă, dar important e ca acest lucru să nu se prelungească foarte mult”, a declarat Alexandru Rafila.

Continue Reading