vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Palatul Cotroceni, iluminat în roz pentru a marca Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân

Administrația Prezidențială marchează, pentru al cincilea an consecutiv, Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân. Cu acest prilej, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, în această seară, informează un comunicat de presă publicat, astăzi, pe pagina Administrației Prezidențiale. 

„Pe 1 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân. Administrația Prezidențială se alătură și în acest an campaniei de conștientizare a importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la femei. Cu această ocazie, în semn de solidaritate și empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20:00”, se arată în comunicatul citat.

În România, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice, cunoașterea este putere. Din acest motiv, educarea și conștientizarea sunt vitale pentru prevenirea și depistarea promptă a bolii, permițând decizii de tratament precise și informate.

De aceea, creșterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaționale și de informare personalizate”, mai arată sursa citată.

Politica