vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simplu și perfect: start senzațional de campionat!

Koljic și colegii săi au realizat o premieră: niciodată o echipă din Bănie nu a mai înregistrat 5 victorii din 5 în debutul unui sezon

La început de weekend, Craiova lui Rotaru nu a lăsat loc de surprize și a bătut în Trivale, pe terenul celor de la FC Argeș. Oltenii au tranșat bătălia încă din primul sfert de oră. Cicâldău a deschis scorul, cu capul, după o centrare a lui Vlădoiu. Koljic, după pasa genială cu călcâiul a decarului alb-albaștrilor, a majorat diferența. În finalul reprizei, Malele, de la gazde, a ratat din 4 metri, singur cu poarta goală. În finalul meciului, Honciu a făcut franjuri experimentata apărare a lui Bergodi și a trimis printre picioarele lui Pigliacelli, pentru consolarea amfitrionilor. S-a încheiat 1-2, CSU obținând a cincea victorie din tot atâtea posibile, acesta fiind cel mai bun start de campionat din istoria fotbalului din Bănie.
În ciuda performanței, Bergodi nu s-a arătat prea încântat de evoluția elevilor săi: „Trei puncte importante, dar nu sunt foarte mulţumit. Prima repriză am jucat bine, dar în repriza a doua… dacă noi credem că putem juca aşa… nu am riscat deloc, am suferit mult în ultimele minute. Nu se poate sta aşa, cu frica de a lua gol. În fotbal, lucrurile se schimbă, dar nu ştiu, vom vorbi cu băieţii. Important este că am luat trei puncte. A doua repriză nu am jucat aşa bine, dar am avut ocazii. Nistor a ratat singur cu portarul, Mihăilă la fel, Koljic, puteam marca al treilea gol. Ivan a avut ceva probleme, deja la pauză se resimţea. Am schimbat rapid, dar nu cred că e ceva grav”. Tehnicianul a explicat și aducerea lui Tudorie: „Tudorie are un jucător în faţă extraordinar, probabil cel mai bun atacant din România. Dar, pentru noi e important să avem posturile dublate. Alex Tudorie e important, îl cunosc foarte bine, dar acum Elvir este extraordinar. Cred că pentru Koljic poate fi un an important, a început extraordinar campionatul”.
Nici Cârțu nu s-a arătat impresionat de parcursul formației pe care o prezidează, spunând că meciul rușinii de la Tbilisi reprezintă în continuare o rană deschisă: „Aș fi dat 5 puncte din acestea 15 pentru o calificare în Europa League. E o rană nedigerabilă! Mi-ar fi plăcut, recunoașterea internațională e importantă. Văd și parcursul celor de la CFR, au jucat bine, iar calificarea e meritată”.
Președintele CSU a mai spus: „Începutul a fost bun și am avut speranțe că o să fie mai lejer. Reacție bună a adversarului, au remediat din deficiențe. Au fost două goluri frumoase, spectaculoase, mulți jucători la finalizare, păcat că n-au fost așa și următoarele minute. Au gândit și ei altfel, cum să se opună. Cred că era meciul mult mai greu dacă marcau prin Malele. Nici eu nu prea știu cum a ratat acolo. Aș fi vrut parcă mai multe acțiuni cum au fost la primele două goluri. Au crezut că totul o să vină la sine și au fost superficiali”.

FC Argeș – CSU Craiova 1-2 (0-2)
Au marcat: Honciu 89 / Cicâldău 9, Koljic 15
FC Argeș: Croitoru – Tofan, Leca, Deslandes, Mușat – Prepeliță, Meza Colli (90 Năstăsie) – Grecu, Șerban (46 Honciu), Cozma (2 Blejdea, 79 Deac) – Malele (78 Ndiaye). Antrenor: Ionuț Badea.
CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, M. Constantin, Bălașa, Bancu – Nistor, Bic (81 Mateiu), Cicâldău – Ivan (69 Mihăilă), Koljic (81 Tudorie), Baiaram (58 Bărbuț). Antrenor: Cristiano Bergodi
Arbitri: Lucian Rusandu – Marius Badea, Imre Bucsi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica