marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Semne că ești într-o relație cu persoana greșită

Cine a spus că relațiile cer timp, dedicare, compromisuri și energie a avut dreptate. Numai că aceste lucruri sunt necesare, dar nu și suficiente ca să facă o relație să funcționeze. Uneori, când lucrurile chiar nu par să meargă, poate că e momentul să recunoști față de tine însăți că ești într-o relație cu persoana greșită.

1. Te simți vinovată pentru lucruri pe care nu le-ai făcut

Când ești împreună cu cineva care chiar îți place, tindeți să faceți totul împreună și îți vine ușor să empatizezi cu problemele partenerului. Însă persoana greșită ar putea să nu fie atât de convinsă de empatia ta, de exemplu. Și să te facă să te simți responsabilă pentru lucruri pe care nu le-ai făcut și care nu au nimic de-a face cu tine, ba mai mult, sunt chiar responsabilitatea lui (sau a ei). Dacă te face să te simți prost, printr-o atitudine pasiv-agresivă, pentru că ai petrecut mai mult timp ca de obicei la muncă, unde aveai sarcini importante (pentru tine) de îndeplinit sau pentru că ai întârziat pentru că mai voiai să bei un pahar de vin cu fetele, e clar că e momentul să îți pui întrebări.

2. Nu vă bucurați de momente liniștite împreună

Câteodată e de-a dreptul exagerat să crezi că, odată ce ești într-o relație, vei avea permanent pretexte de discuție și lucruri de făcut împreună cu partenerul tău. Iar momentele de liniște sunt uneori de-a dreptul binevenite. Tăcerea în doi poate avea efecte de-a dreptul terapeutice, te poate face să îl cunoști mai bine pe cel de lângă tine și îți poate aduce un grad de confort și intimitate de care chiar ai nevoie. Dar, atunci când ești alături de persoana greșită, liniștea poate părea apăsătoare – și e un indiciu că trebuie să reconsideri lucrurile dintre voi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

3. Nu simți că ești parte dintr-o echipă

O relație e un sport de echipă și oricine îți spune contrariul nu știe despre ce vorbește. Individualismul și egoismul nu au ce căuta în ecuația asta, iar dacă ești cu persoana greșită vei ști și pentru că partenerul tău nu te susține și nu înțelege că a face lucruri împreună nu e o necesitate permanentă, dar este totuși un lucru care aduce valoare legăturii dintre voi.

4. Nu poți să-ți dai seama la ce se gândește

Orice expert în relații va fi în stare să îți vorbească la nesfârșit despre comunicare drept Sfântul Graal al iubirii. Și e adevărat, nu există relație reușită fără o comunicare la fel de reușită, onestă și deschisă. Însă dacă simți că partenerul îți ascunde lucruri sau pur și simplu nu se ostenește să îți spună la ce se gândește uneori, înseamnă că nu va fi deschis prea curând.

5. Partenerul tău crede că te știe – și nu e adevărat

Partenerul tău poate să te cunoască în cele mai intime detalii – sau nu, în funcție de cât timp ați petrecut împreună sau cât ați acordat comunicării. Însă persoana greșită nu va observa când ceva se schimbă în tine și nu se va interesa de acele lucruri care te construiesc neîncetat. Poate că doar are impresia că te știe suficient de bine și nu mai vrea să se mai străduiască, poate că și-a pierdut interesul, iar lucrurile acestea în mod cert te vor face să te simți extrem de frustrată, și numai de asta nu ai nevoie.

Politica