vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Presiunea infectărilor continuă în județul Vâlcea

În weekend, Vâlcea a trecut pragul de 1.500 de cazuri de coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei și până în prezent. Pe teritoriul județului au fost descoperite alte două focare de COVID-19: primul în cadrul unui centru de dializă privat din județ și cel de-al doilea în cadrul unui centru rezidențial privat. Ambele focare însumează un număr de 31 cazuri.

„În cadrul ambelor centre, DSP Vâlcea a declanșat anchete epidemiologice în care se urmăresc măsurile implementate de fiecare instituție în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare și carantină pentru persoanele confirmate și contacții apropiați, recomandarea de măsuri ca dezinfecția și aerisirea spațiilor, purtarea echipamentului de protecție adecvat conform activității efectuate”, se arată într-un comunicat al autorităților locale.

În momentul în care cele două noi focare au fost anunțate, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 91 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 36 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 51 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea anunța că înregistrează creşteri în privinţa internărilor pacienţilor cu coronavirus. Conform unui comunicat de presă, pe 14 septembrie 2020, ​în secţia ATI se găseau 6 pacienţi în stare gravă.

Totodată,  la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea se aflau internaţi 71 pacienţi confirmaţi Covid-19: 5  asimptomatici, 22 cu forme uşoare ale infecţiei, 34 cu forme medii şi 10 cu o formă severă.

Politica